fallback

Общ преглед

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Д.Д.

преди 7 години

Не знам защо българинът все гледа в канчето на другия? Кой колко пари взимал, каква кола карал, жена му каква била, къде почивал?!Еми изкарал си е парите човека, ще почива където и да е! Не ви ли писна на всички да плюете и да говорите простотии, да обсъждате околните. Казусът тук е защо спрян хотел от експлоатация предлага нощувки, кои институции не си вършат работата и защо въпросният управител на хотел се укрива? Сами си направите извода и престанете да съдите семейството, а оправите себе си

98

Анонимен

преди 7 години

Ей, ей, само чакате повод да си развявате комплексите! Коментари обсъждащи заплатата и поста на въпросния човек са грозни, а тези, които го обвиняват, че не е предвидил измамата са направо неадекватни! Кой е той и защо е попаднал там не е от значение, въпроса е в това, че съществува подобна измама! Човека застава със името си зад подобен скандал с цел да предупреди хората, които са потенциални потърпевши. Дори да е тарикат или обикновен наивник, е направил нужното за да защити правата си!

97

бай Кольо

преди 7 години

До Пл.Петров и жена муПламене, май ти си от най- неразбралите, щом още не схващаш, че на повечето хора им е ясно, че става въпрос за измама. Обаче не им е ясно колко трябва да си отнесен, меко казано, за да си помислиш, че за 20 лв. наистина ще получиш услуга, която нормално струва над 100 лв. Те хората това и ти казват- понеже гледаш да минеш тънкана, вместо да си платиш като бял човек, колкото струва, затова съществуват и такива менте-хотели, да прибират парите на тарикати като теб и жена ти

fallback