Общ преглед

Кошмар в зимни условия - така може да бъде описан престоят в хотел "Рила" в курорта Семково. Въпреки забраната хотелът продължава да работи... и да прилъгва клиенти.

Пламен е един от тези излъгани. Решил да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някакъв страшен ад", разказва Пламен пред Нова тв.

Кухнята на хотелът също е в ужасно състояние, а в столовата буквално има локви на пода.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува - въжето откраднато преди няколко години, а писта няма.

Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите също се отправят към хотела, но за проверка. Оказва се обаче, че управителят Васил Иванов е неоткриваем и то от месец. Служителите на хотела пък не съдействат на проверяващите.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Понякога няма ток, няма и храна. Според параджията на хотела обаче парното е денонощно. Според Пламен обаче парно и топла вода има сутрин и вечер за по час.

Това не е първият път, в който инспектори проверяват хотелa и установяват нарушения. Още на 4-и януари инспекторите са установили, че хотелът е негоден за работа.

Още при отварянето си двузвездният хотел не е изпълнявасл изискванията. За сметка на това имал басейн... който обаче също трябва да бъде затворен. 

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.

Коментари Напиши коментар

99

Д.Д.

преди 4 години

Не знам защо българинът все гледа в канчето на другия? Кой колко пари взимал, каква кола карал, жена му каква била, къде почивал?!Еми изкарал си е парите човека, ще почива където и да е! Не ви ли писна на всички да плюете и да говорите простотии, да обсъждате околните. Казусът тук е защо спрян хотел от експлоатация предлага нощувки, кои институции не си вършат работата и защо въпросният управител на хотел се укрива? Сами си направите извода и престанете да съдите семейството, а оправите себе си

98

Анонимен

преди 4 години

Ей, ей, само чакате повод да си развявате комплексите! Коментари обсъждащи заплатата и поста на въпросния човек са грозни, а тези, които го обвиняват, че не е предвидил измамата са направо неадекватни! Кой е той и защо е попаднал там не е от значение, въпроса е в това, че съществува подобна измама! Човека застава със името си зад подобен скандал с цел да предупреди хората, които са потенциални потърпевши. Дори да е тарикат или обикновен наивник, е направил нужното за да защити правата си!

97

бай Кольо

преди 4 години

До Пл.Петров и жена муПламене, май ти си от най- неразбралите, щом още не схващаш, че на повечето хора им е ясно, че става въпрос за измама. Обаче не им е ясно колко трябва да си отнесен, меко казано, за да си помислиш, че за 20 лв. наистина ще получиш услуга, която нормално струва над 100 лв. Те хората това и ти казват- понеже гледаш да минеш тънкана, вместо да си платиш като бял човек, колкото струва, затова съществуват и такива менте-хотели, да прибират парите на тарикати като теб и жена ти