Снимка: Пловдив онлайн

Окръжен съд-Пловдив остави в ареста обвинената в убийство на 85-годишна жена от първомайското село Дълбок извор.

Още по темата
Донка, жена на 37 години от ромски произход, се грижела за възрастната жена, като й помагала в домакинството. В замяна тя получавала пари за извършваните услуги.

В деня на зверското убийство бабата не е дала 5 лева на Донка, което било причината за крайната проява на агресия, довела до смъртта на 85-годишната жена.

След като удушила баба Иванка, Донка се връща в дома й, където сваля златните й обеци от ушите и прибира куп чаршафи за дома си, предава Информационна агенция "Черно море".

Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемата да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо нея бъде взета по-лека мярка за неотклонение от "Задържане под стража".

Припомняме ви, че тя е осъждана общо 6 пъти, предимно за престъпления против собствеността, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase