Снимка: Facebook
fallback

Студентите в София редовно остават без ток в студените дни и се налага да залягат над учебниците на свещи или фенери. За това се оплакаха младежи от няколко общежития в Студентски град.

Причината е в слабите електрически инсталации в жилищните сгради, които не издържат напъна на включените духалки.

Въпреки че в повечето блокове радиаторите работят на пълна мощност, в стаите температурата пада до 13 градуса и студентите са принудени да включват електроуреди.

Oще по темата

Така се стига до токовите аварии, които в някои общежития преди седмица били всеки ден.

Обитателите на блок 42Б на Софийския университет остават на тъмно дори по два пъти на вечер, пише "Монитор".

Настанените в блока получават няколко предупреждения, включително и от домакинката на сградата Таня Велинова, да използват рационално печките, чиято мощност всъщност се оказва пагубна за инсталацията.

Студентите обаче пренебрегват съветите, тъй като подновената дограма се оказва калпава и мръзнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Аз

преди 7 години

В 56-ти блок също гасне тока през вечер. А парното е толкова немощно, че все едно дали го има или не. Блокът не е ремонтиран и от дограмата духа все едно си навън.

19

Анонимен

преди 7 години

Живях в студентски до преди 7-8 години. Зимно време заради силното парно, колеги от съседни стаи държаха прозорците отворени при -10, че да се поохладяла стаята. И на никой не му пукаше, нали плаща 40 лева месечно. Така че някой като почне да обяснява колко студено било и ме напушва смях.

18

ГЕРБ ФОРЕВЪР

преди 7 години

Нали им санираха кочините? Спомням се, че Боко Примата резеше ленти и се тупаше в гърдите. Да не би герберливите фирми са да са прибрали по 17 000 на стаичка (копторче) и да не са свършили нищо??? Май така се е случило!

fallback