Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата стран, показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Метеоролозите предупреждават, че времето ще бъде студено с максимални температури между минус 11 и минус 8 градуса. Жълтият код означава потенциална опасност.

Oще по темата

Във връзка със зимната обстановка и ледохода по река Дунав днес ще стане ясно дали ще бъде спряно изцяло корабоплаването.

Реката е скована напълно в румънския участък край Черна вода. В българския участък край Русе и Силистра ледените късове обхващат между 40 и 60% от Дунав. Фериботите от и към Румъния вече са спрени.

Днес се очаква и българските власти да решат дали да предприемат тази мярка. От "Гранична полиция" препоръчаха на пътуващите за Румъния да използват Дунав мост 1 и 2.

Заради усложнената обстановка в страната и грипната епидемия днешният 9 януари е неучебен ден за училищата в цялата страна. Кметовете по общини ще решават колко да са неучебните дни - до 10 или до 11 януари.

През нощта екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са отреагирали на 30 сигнала. Това съобщи гл. комисар Николай Николов, цитиран от "Фокус".

15 души са извадени от преспите. Оказано е съдействие на екипите на Спешна помощ, в това число и за транспортиране на една родилка от село Медковец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

121

преди 7 години

какви кодове -11 това е нищо днес случайно се загледах на руски канал -32 по главна магистрала М5 свързва Москва с Самара 1100 км няма затворено даже на всеки 100 км министерството на извънаредните ситуации /те като изостанали имат такова/ е разкрило полеви кухни където може да получиш чай,храна,да заредиш телефона си и от делно палатки с по 5 до 7 легла за шофьори който не могат да продължат боже колко изостанала страна диваци а ние европейците при -11 стойм в преспите и чакаме

16

Анонимен

преди 7 години

Какви кодове, какви 5 лева? Нормално време за сезона и нищо необичайно във времето няма. От време "оно" в БГ такова е времето и това сега не е прецедент. С толкова много говорене държавата се опитва да прикрие собствената невъзможност да изпълнява задълженията си при такова време. За непросветените има статистика и сами могат да проверят как са се движили температурите и количеството на валежите в сняг през последните 100 години.

15

Разочарован

преди 7 години

Ей, пак го отмениха глобалното затопляне маа му стара!Все ни го обещават, а вместо него всяка зима сибирски студове и жълти и оранжеви кодове...

fallback