Снимка: БТА
fallback

Въведена е пълна забрана за движение на абсолютно всички ТИР-ове и тежкотоварни превозни средства за територията на цялата страна. Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

Oще по темата

"Още снощи въведохме пълна забрана за абсолютно всички ТИР-ове и тежкотоварни превозни средства за територията на цялата страна. Тази забрана важи от вчера вечерта и продължава да важи и до момента. От обяд нататък ще почнем поетапно да пускаме тежкотоварното движение единствено и само по направлението от София към Кулата, Гърция. Това ще е единственото направление, по което ще можем да пуснем тежкотоварен трафик. На всички останали места на територията на цялата страна ще остане пълната забрана за ТИР-ове", коментира тя.

"Имаме пълно затваряне и забрана за движение на "Петрохан", там има паднали лавини. Възможния маршрут е по автомагистрала "Хемус" и през Ботевград, Мездра, Монтана", коментира Лиляна Павлова.

Министърът в оставка уточни, че в планинските райони автомобилите трябва да бъдат оборудвани и с вериги.

По думите й откакто са въведени забраните няма нарушители, няма пътни инциденти и затворени участъци, заради аварирали, нямаме бедстващи хора и кризисни ситуации.

"Обстановката остава сложна, пътната мрежа е обработена и проходима при зимни условия", допълни Павлова

"Затваряме автомагистрала "Хемус" в участъка от Шумен до Варна, както и пътя Варна – Добрич и за леките коли. Ще бъде затворена докато не намалее вятъра и не спрат навяванията", обясни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Да проверяват камионите за вериги.В Унгария и Словения още на границата проверяват дали имаш вериги.Снегът не е чак толкова много и с вериги няма да закъсаш.Същото е и с колите.На 31.12 на Тракия нямаше нито една кола с вериги.38830

7

Анонимен

преди 7 години

от ТИР-ове ми е дошло до гуша дано кожите да им одерат от винетки и данъци ,страната ни е на много лошо място всички от тук минават и гледат на наваксат полицаите не ги плашат веднъж не спряха да отбият на един паркинг оня напираше да сгази полицая

6

Анонимен

преди 7 години

Пътищата са затворени за движение, закъсали няма. През пролетта като се стопи снега ще отворят пътищата.Гарантирано от ГЕРБ.

fallback