Снимка: БТА

Към момента няма затворени пътища заради лошото време, машините обработват настилките в районите със снеговалеж. Това е казала Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, на пресконференция в АПИ, съобщиха от агенцията.

Постепенно снеговалежът обхваща цялата територия на Източна България. Навсякъде почистващата техника работи и настилките се обработват, тъй като се очаква падане на температурите.

Министър Павлова е подчертала, че пътищата са отворени за движение, с изключение на малък участък от третокласния път над Рилския манастир, където вали силен сняг.

Очаква се валежите да продължат до утре следобед в 17 часа.

Павлова е информирала, че техниката няма да спира да работи, въпреки че по нормативна уредба трябва да се изчака снегът да спре и тогава да започне обработването на пътната мрежа.

Тя е обяснила, че ако се налага, временно ще се спира движението на камионите, за да се почистят отсечките.

103 снегорина работят на територията на столицата и всички райони в са почистени, заяви Васил Христов, началник оперативен контрол при Инспектората към Столична община.

"Улиците, по които се движи градският транспорт, са обработени чрез разпръскването на смеси. Също така са обработени и обществено значими улици, по които има болници, училища и детски градини. В няколко района са обработени и вътрешно квартални улици, по които има нужда, заради трудния достъп", обясни Христов пред "Фокус".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase