Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Двама души са пострадали по време на традиционното мъжко хоро, което се играе в ледените води на Тунджа.

Мъж е с хипотермия втора степен и се нужда е от спешно транспортиране в болнично заведение. Това съобщи фелдшер, който е на място.

Температурата на водата в реката е 0,3 градуса. В такива условия човек може да издържи пет, максимум десет минути, а повечето участници в хорото изкараха поне 20, съобщи Нова тв.

Фелдшер Петрова посъветва хората бързо да сменят мокрите дрехи със сухи, да влязат на топло и да хапнат или пийнат нещо топло.

"Алкохолът и кафето трябва да се изключат, защото те само ще влошат ситуацията", обясни медицинският специалист.

Тя посъветва всеки, който усети, че е объркан, а говорът му се забавя, трябва спешно да отиде на лекар.

Вторият пострадал в леденото хоро е жена, която е със съмнение за счупен крак. Все още не е ясно как е ранена тя при положение, че в Тунджа играят само мъже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Коментатор

преди 7 години

Пишман бабаит

50

ШибиРиби

преди 7 години

Не е лесно ... да се бачка методично.Виж друга работа е да тряснеш триста грама ракия на гладно, и едно бакърче винце и да заплющиш байряка в реката под звуците на тъпан и гайда. Мъжко хоро. Каквито мъжете такова и хорото. Епицентъра на алкохолизма.

49

Анонимен

преди 7 години

Хилядолетна традиция! Не е за всеки!Да, езическа е, но е древна и свята! Има десетки езически ритуали, които съществуват и до днес, не може да си представите колко са много, дори не знаем, че са такива!Препоръчвам да се ограмотите с изследванията на Павел Серафимов и истинската българска/тракийска история.

fallback