Снимка: Bulgaria On Air
fallback

От Пазарджик до Троян за 15 часа. Това не е виц, а част от родната реалност. Разстоянието от 152 километра може да ни отнеме повече от половин ден с влак.

Закъснения с часове, отменени влакове и абсолютен хаос, царящ сред пътуващите с държавните железници. Така може да бъде описана атмосферата на централна автогара малко преди 4 след обяд.

За пореден ден возещите се в посока Гара Лактник се оказват без превоз до вкъщи. Влакът, с който трябва да стигнат до Своге, е отменен, а следващият е след едва 2 часа. Пътуващите разбират за промените, след като питат на гише.

"В момента, в който дойдохме, влакът за Лакатник беше изписан, след секунда се скри. Махнаха го. Момичето отиде да попита и казаха, че нямало екипи", оплака се Дияна Петрова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Много от пътниците признават, че често им се случва да пътуват двойно повече в посока.

"Аз съм пътувала повече от 10 часа до морето, не е приятно", признава Михаела Иванова.

Невъзможно дългите маршрути от точка А до точка Б най-често са комбинирани с пътническите линии, за да удовлетворят потребностите на всички придвижващи се с влак. А с намаляването на броя на гарите, се намалява и капацитетът на превозите.

Още тази година се предвиждат подобрения в железопътната инфраструктура. Дали с тях ще се изчистят проблемите при пътуване с влак – предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Записки по БДЖ

преди 7 години

Лятото пътувахме от София до Реброво в препълнен Сименс, в който се чувствахме като русенско варено. Спряхме на гара Илиенци и там си останахме над 4 часа, докато се намери дизелов локомотив да ни изтегли (като през цялото време кондукторката се молеше да могат да се "скачат", защото явно имало вероятност и да не се получи). Поне БДЖ стимулира новите запознанства и вълнуващи емоции.

32

Аз

преди 7 години

И кой пътува от Пазарджик за Троян??? Като на една търсеща машина и задаваш *** маршрути е естествено да ти изплюе *** решения. А на който не му харесва БДЖ да ходи да пълни гушата на Догановите автодруси!

31

Така е баце

преди 7 години

Като плащате на ръка на кондукторите, вместо да си купувате билети, ще фалират.

fallback