Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Пътната полиция призовава хората да избягват пътувания в страната в края на седмицата заради очакваните снеговалежи и много ниски температури.

Oще по темата
Шофьорите трябва да се информират постоянно за промени в движението и да следят прогнозата за времето, призова пред БНР комисар Бойко Рановски.

"На водачите, ако не им се налага, по възможност, да избягват пътувания в тези дни, четвъртък и петък, когато се очакват големи снеговалежи. Също така в събота и в неделя се очакват температури до минус 20 градуса, ще има рязко застудяване", каза той.

При усложнени метеорологични условия за периода от 09.00 часа на 5 януари до 09.00 часа на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, съобщиха от ГД "Национална полиция".

Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и да се запази животът и здравето на пътуващите. Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Не съм разбирач,ченге съм, просто,глупаво и уредено. Дремя за пенсия стресиран и вземам рушвети, няма аз да оправям света, я.

8

Анонимен

преди 7 години

до 6:Абе байко,ти си сериозен разбирач по гумите!

7

Да видим

преди 7 години

Да видим този пък колко неразбрали ще има пак.

fallback