Снимка: Булфото, архив

За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия.

Така започва позицията на БСП по повод инцидента на магистрала Тракия, при който десетки българи, пътуващи да облежат Нова година с близки и приятели.

Още по темата

"Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много", отбелязват от Позитано 20.

Според Левицата сме свикнали с безпомощнотта на правителството. Въпреки това обаче БСП не може да се примири с цинизма му. "Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация- за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?", се казва още в позицията на БСП.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави това правителство в оставка на власт: "Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания." От левицата заявяват, че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по- рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

"Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения", се изтъква в позицията на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase