Снимка: БТА

Над 200 души са върнати от колоната по трасето Карнобат- Айтос-Бургас, съобщиха от МВР. Евакуирани са още 120 човека, на които е осигурен подслон в детска градина в Айтос, храна и напитки.

Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. Продължават действията на спасителните екипи, до приключването на които участъкът от пътя по автомагистрала Тракия ще бъде напълно затворен за движение.

Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала Тракия заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18.30 часа. Влошени са и метеорологичните условия в района.

На място са съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага са започнали действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки.

Още по темата

След съвещание на Кризисния щаб е създадена допълнителна организация. На хората, пожелали да останат на място, е осигурено гориво. Забранено е движението на всички моторни превозни средства по автомагистрала "Тракия" в района на Петолъчката до гр. Карнобат.

От МВР призовават всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване. От полицията призовават шофьорите в никакъв случай да не се движат след снегопочистващите машини. Взети са всички възможни мерки за бързото преодоляване на тежката ситуация, възникнала на автомагистрала „Тракия“ в района Карнобат-Айтос-Бургас.

До приключването на спасителните действия участъкът от пътя остава напълно затворен за движение. Отново призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase