Снимка: Facebook/Narek Arzoyan
fallback

Със специална високопроходима техника се изваждат хората от катастрофиралите автомобили на блокираната магистрала "Тракия" край Карнобат, съобщава БТА, като се позовава на Областната дирекциа на МВР в Бургас.

Този следобед там са се блъснали между 25 и 35 коли. Броят им все още не е уточнен.

Oще по темата
Верижната катастрофа е предизвикана от лошото време, заснежаването на магистралата и заледяванията. Извеждат се приоритетно жени и деца, тъй като обстановката продължава да се влошава. Температурите са ниски, а вятърът – леден.

От полицията съобщиха още, че не е известен към този момент и броят на пострадалите. Двама със сигурност са потърсили медицинска помощ. Единият от тях е транспортиран към Ямбол, а другият - към Бургас. Няма обаче точна информация какви наранявания са получили и дали са опасни за живота на пострадалите.

Според полицията магистрала "Тракия" е рискова за пътуване през зимата заради откритите места, снегонавяванията при валеж и заледяванията. От откриването й досега при всяко влошаване на времето се е стигало до кризисни ситуации като днешната, при това в един и същ участък.

Същевременно излезе информация и за катастрофата в област Варна, където около 15.30 часа при инцидент между два камиона и лек автомобил на магистрала "Хемус" на разклона за село Неофит Рилски са пострадали жена и дете.

Междувременно до пристигането на екипи на противопожарната служба, на полицията и на Спешна помощ броят на автомобилите във верижната катастрофа се е увеличил - равносметката е 11 леки автомобила и два камиона. Други пострадали хора няма.

Много заседнали в преспите автомобили има и в отсечката град Суворово - село Ветрино. Към момента отсечката Суворово - разклона за село Неофит Рилски, е разчистена и пет автомобила и един автобус са освободени от преспите. Евакуирани са седем души от автомобилите и 10 - от автобуса. Продължава разчистването на отсечката от разклона за село Неофит Рилски до село Ветрино.

Заседнали автомобили има и между село Ветрино и село Белоградец. На мястото са изпратени екипи на противопожарната служба и сектора СОД за евакуиране на хората и освобождаване на автомобилите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 122Доста професионален анализ в два реда по темата.Ако бяхте премиер хората нямаше да мръзнат в снега при 5 снежинки.Но в Бг за премиери се избират *** селски гайди с малки челца, говорещи максродният си диалект и кълчещи се пред камерите като цциркови клоуни.А хората които отговарят за пътищата освен да ги нарежеш на едри сланинести пържоли за друго не стават.Ако не беше трагедия би било една забавна комедия........

113

Георгиев

преди 7 години

До Не ви трябваха гумиНе гуми трябват.....акъл трябва,акъл....

112

Не ви трябваха гуми

преди 7 години

До вчера ми обесняваха колко съм *** че си купувам зимни гуми,на бургазлии не им трябвали защото нямали сняг.... сега за снегорини ревът.

fallback