Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Таксиметрови шофьори се събраха пред сградата на община Пловдив и изразиха своя протест срещу увеличения на 750 лева данък за бранша.

Това е вторият протест на таксиджиите този месец, след като на 21 декември блокираха в час пик централни булеварди в града.

Те поискаха да се срещнат с кмета на града Иван Тотев, но от общината им казаха, че той е излязъл малко преди те да се съберат.

Според някои от шофьорите добрата страна е, че налогът от 750 лева на година може да се плаща на равни части всеки месец, но тогава пък трябва да купуват ежемесечен стикер за разрешително, който е 34 лева.

Превозвачите смятат, че новият налог ще доведе до повишаване на тарифите поне с 0,10 лева на километър, което ще компенсира донякъде увеличението на данъка.

Те поставиха отново и старите си проблеми - забраната да спират на автобусни спирки, недостатъчните стоянки, както и това, че такива изобщо няма на ремонтираните булеварди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Абе тия бакшиши като льжат чужденците хич не се оплакват!

5

clown007

преди 7 години

Само UBER ще ги оправи тези позагорели таксиджии.....

4

Minuva42

преди 7 години

Ползвам таксита в доста градове в европа.Нашите таксита не са по-евтини спрямо стандарта ни, но в едно нещо се отличават.Услугите са ни с най-ниско качество особено пловдивските таксита.Не си мислете, че ми харесва да е така за да 'хейтя'. Не искам да е така.Искам като ми се наложи да ползвам услугите им, да не ме е гнус.Сега можеш да си цъкнеш минусчето, бакши!

fallback