Христо Стамов. Снимка: Dnes.bg

40-годишният Тодор Владимиров, който изчезна в Стара планина и подлуди службите, а после сам се появи, вече е разпитан от полицията.

В събота следобед мъжът слезе от планината и финтира журналистите, които го очакваха от сутринта на една от пътеките за връх Ботев.

Още по темата
Пред Dnes.bg Христо Стамов от Планинската спасителна служба в Карлово заяви, че туристът си е позволил да се държи арогантно с част от спасителите, които е срещнал в хижата.

В същото време от Българския червен кръст настояха Тодор да поеме разноските по издирвателната акция заради безотговорното си поведение.

Той сам е признал, че е поел риска да се качи високо в планината, защото обичал екстремните изживявания и търсел адреналин. Попаднал обаче на снежна буря и се зазимил в палатката си с два килограма ядки и литър и половина бренди.

Когато газта, с която топил сняг за вода свършила и провизиите му намалели, той тръгнал обратно към хижа Васил Левски. В същото време над 30 спасители и хеликоптер Кугър участваха в акцията по издирването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase