Тодор. Снимка: Facebook

Откриха изчезналия турист в Стара планина, съобщи дежурният служител в Планинската спасителна служба пред "Фокус".

Още по темата
40-годишният мъж сам се е появил на хижа "Васил Левски" жив и здрав. ПСС прекратява акцията по издирването му.

По думите на ръководителя на службата Христо Стаматов Тодор Владимиров пристигнал в хижата около 15.00 часа и останал много изненадан, че е бил издирван. Той бил добре екипиран, с яке, спален чувал, палатка и газов котлон.

Планинските спасители три дни провеждаха акция за издирването на изчезналия турист. Днес в издирването се включи и отряд от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирваха мъжа е около 28 души.

По първоначални данни мъжът не се е прибирал пети ден. Сигналът към ПСС бе подаден на 13 декември в 14:10 часа.

До днес той беше издирван от екипи на Спасителната служба, премиерът в оставка разпореди да се включат и армията, и полицията. И мобилните оператори съдействаха, но без резултат.

Председател на туристическо дружество оцени шансовете на Тодор за оцеляване на над 50%, тъй като той е опитен планинар, а в себе си е носил храна и палатка.

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 5 години

ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ЗА СПЕШНИ ПОВИКВАНИЯ С ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ НОМЕР 112Чл. 38. (1) Който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание. (2) Когато в случаите по ал. 1 са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службите вреди.

148

Грешка

преди 5 години

Не го откриха, той ги откри в хижата. Ха -ха !

147

Коментатор

преди 5 години

Това са така наречените "фалшиви новини". Няма Тодор, няма спасители, само измислени статии и коментгари,