Снимка: Dnes.bg
fallback

Пловдивчани заснеха противна сцена на витрината на баничарница в Пловдив. На кадрите се вижда как плъх най-спокойно похапва от таблата с изложените за продажба соленки. Същата табла, от която се дават закуските на клиентите. Видеото е заснето в подлеза до Централна поща.

"Мишленца хапват соленки", обяснява мъжът, заснел видеото. Той и другите събрали се хора коментират, че гризачът е толкова спокоен, защото е свикнал да яде на това място. Уви, клипът е вече свален от мрежата и не е достъпен.

И наистина - в продължение на повече от минута животното най-безцеремонно яде от закуските и няма кой да го изгони оттам. Не е ясно дали за пръв път се случва нещо подобно и дали после стоката е била изхвърлена.

След публикуването на видеото, обектът затвори врати, а собствениците му се покриха. От Агенцията по храните започнаха проверка на случая.

"Всеки ден ще проверяваме и няма да отваря заведението докато не сме сигурни, че в това, че този гризач вече липсва", заяви пред Dnes.bg директорът на ОБДХ-Пловдив д-р Камен Янков.

Санкциите са за нарушени хигиенни правила и в зависимост от нормативната уредба са между 2000 и 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

"""Всеки ден ще проверяваме и няма да отваря заведението докато не сме сигурни, че в това, че този гризач вече липсва""" - Обявявам този Плъхмен за персона нон грата! Инспекторите лично ще се погрижат този безпардонен и своеволен плъходин да "липсва"! Казах!

16

Плъх

преди 7 години

Аз като съм плъх нали и аз съм хора бе бате?

15

майна

преди 7 години

Aз пък се чудех, защо баничките там са ми най-вкусни.

fallback