Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Управителят  на "Булмаркет" Станко Станков заяви пред Bulgaria ON AIR, че и фирмата им също ще разследва какво е довело до трагичния инцидент в село Хитрино.

Фирмата собственик на авариралите вагони също прави разследване на катастрофата.

"Човешка грешка, проблем в композоцията или лоша жп мрежа може да са довели до трагичния инцидент", коментира Станков.

Той съобщи, че са поискали от прокуратурата в Шумен да се отложи преместването на авариралите цистерни, докато не приключат всички следствени действия.

От "Булмаркет" също започват разследване на инцидента, което ще бъде направено от международна компания, специализирана в разследването на жп катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

zapoznat

преди 7 години

Схемата на работа на машинистите в Булмаркет е следната:Всички те, където и да се намират, стоят непрекъснато с включени служебни мобилни телефони и са ДЛЪЖНИ да вдигат по всяко време от денонощието, когато и позвъни диспечер.Когато диспечер звънне на машинист и му казват, че има влак от не знам къде си за еди колко часа, машинистът тръгва със служебна кола може да пътува от Варна за Пловдив, или от Бургас за Русе и т.н.Машинистите шофират много километри понякога, за да се явят на работа и в много от случаите са, меко казано, неотпочинали. Ако прокуратурата се зарови и в този

25

Анонимен

преди 7 години

А няма ли да каже какво точно е превозвал, че нещо не се връзва с науката химия?

24

Анонимен

преди 7 години

Къщите и кръвнината ги плаща БДЖ.А после- Бдж си води свои дела и си търси парите.Днес някакъв льольо от правителството обясняваше, че виновник е "неизвестен" извършител.Все едно влакът пада от Космоса.

fallback