Снимка: Кадър bTV
fallback

Усетих трясъка, избиването на дограмата, черчевета, врати, прозорци. Всичко хвърчеше – телевизори, маси, табуретки, не разбрах кое точно ме удари. Това разказа пред bTV Николай Цачев, един от пострадалите от взрива в Хитрино.

Oще по темата

След инцидента той е със счупени пръсти на краката. Той сподели, че половин час не е могъл да излезе от мазилките и счупените предмети.

Николай е настанен в кризисния център в Шумен. Казва, че в момента има голямо внимание към пострадалите и че държавата действа добре, помага им.

Мъжът обаче е притеснен какво ще се случи от тук нататък. Той се надява държавата да му помогне да възстанови къщата си.

В Кризисния център остават 10 души от настанените вчера 14. Някои от тях са предпочели да отидат при свои близки.

Част от евакуираните днес са получили възможност да се върнат в родното си място и заедно с придружител от властите да вземат най-необходимото – вещи, документи, пари.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

художника

преди 7 години

Той се надява държавата да му помогне да възстанови къщата си....-----------------------Ники, ако държавата си е на мястото да накара собствениците на фирмата да Ви възстановят къщите до една. Да Ви обезщетят заради пропуснати ползи и преживения стрес и...... заради тези ваши роднини, които вече ги няма. Тогава ще разберем, че живеем в нормална държава.

10

...

преди 7 години

Съболезнования на близките на загиналите! НО според мен този товар иманякаква застраховка, която би следвало да покрива щетите към трети лица (нещо като гражданска) От какъв зор с държавни пари ще се плаща за щети, нанесени по вина на частна фирма.

9

Анонимен

преди 7 години

Тикво проста цялата работа с влака МИРИШЕ ама силно на провокацията от 11 септември в САЩ.Какво виждаме : проблема с стотиците хиляди "бежанци" изчезна като с магическа пръчка (медиите) и Великия кормчия се завърна на бял кон.Вместо да депортира всички мъже "бежанци" над 12г възраст тоя благодари на Турция, ЩО за дебеллизъм е обхванал страната !

fallback