Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Изразяваме най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичния инцидент в Хитрино. Разбираем е огромният интерес към случилото се от страна на обществеността. Към настоящия момент разглеждаме няколко работни хипотези. Това заявява ръководството на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД в отворено писмо до медиите.

Още по темата

Експерти на компанията и независими специалисти, които ще бъдат привлечени от чужбина, ще работят за пълното изясняване на случая.

"За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори - къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до фаталния взрив, причинил тази голяма трагедия, изправен ли е бил железният път /стрелките, ж. п.-прелезът и др./, има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай, дали не е възникнал скрит дефект по подвижния състав, независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон", се казва в писмото.

От "Булмаркет Рейл Карго" заявяват, че до момента оказват и ще продължат да оказват пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия.

Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да е било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява с нови факти, включително и с нови хипотези.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase