Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Изразяваме най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичния инцидент в Хитрино. Разбираем е огромният интерес към случилото се от страна на обществеността. Към настоящия момент разглеждаме няколко работни хипотези. Това заявява ръководството на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД в отворено писмо до медиите.

Oще по темата

Експерти на компанията и независими специалисти, които ще бъдат привлечени от чужбина, ще работят за пълното изясняване на случая.

"За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори - къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до фаталния взрив, причинил тази голяма трагедия, изправен ли е бил железният път /стрелките, ж. п.-прелезът и др./, има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай, дали не е възникнал скрит дефект по подвижния състав, независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон", се казва в писмото.

От "Булмаркет Рейл Карго" заявяват, че до момента оказват и ще продължат да оказват пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия.

Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да е било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява с нови факти, включително и с нови хипотези.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Превозват стоката по кой проект?!

19

Шаран БГ

преди 7 години

Към настоящия момент изводи не се правят! Районът е отцепен. Наоколо няма жива душа. Докато дойдат "независимите специалисти" от Юж. Корея или там от Австралия, докато помълчим траурно за избитите сиромаси, докато Радан умува за мандата --каквото може да се замаже, ще се замаже, фалшифицира, унищожи..... По нашенски, чрез пълно съдействие по случая. Понеже във фонда, създаден за такива случаи няма пари ,/къде ли са/ Горанов ще се изприщи, докато намери... Голям зор ...160 евро на калпак..Лошо..

18

Хех

преди 7 години

До Анонимен15Няма как да пият студена вода, тъй като тези товари ВИНАГИ са задължително застраховани. Според мен е виновен Осман паша, тъй като е направил жп линията некачествено. Издържала е "само" 150 години и хайде... Ремонти трябва да и се правят. Лошото в случаят е, че както винаги ще изкарат виновен я машиниста, я чистачката на гарата или продавачката в бюфета. Така и няма да разберем никога какво наистина се е случило. Където играе голямата пара... Така е.

fallback