Снимка: Dnes.bg
fallback

Четири ромски къщи в Арман Махала в Пловдив останаха в историята. Багери влязоха днес там, за да съборят незаконните постройки. Сградите са били построени без разрешение върху общинска земя. Някои от тях са стояли там в продължение на над 20 години.

Множество полицаи охраняваха премахването на ромските къщи, за които вече има влезли в сила заповеди за събаряне. Обитателите на постройки наблюдаваха действията по премахването на сградите без да създават проблеми.

Някои от тях сами бяха започнали с бутането рано сутринта, след като бяха изнесли покъщнината си. Други седем къщи са били бутнати по-рано този месец. Предстои събарянето на още 14.

На мястото на незаконните постройки ще бъде изградено продължение на булевард "Северен", съобщи кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. Няма да се строят магазини или супермаркети, а теренът ще се използва изцяло за инфраструктура.

"Една част от тези хора, които живеят тук, в края на 80-те години са били обезщетени в този блок, който се казва Малкия Гигант. Те са получили апартаменти, продали са ги и пак са слезли тук, където наново са си направили къщи", разказа Ралев.

Някои от ромите не са доволни, че остават без дом преди зимата. От общината обаче вече са им предложили общински жилища. Повечето от ромите веднага са приели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

БЮДЖЕТ

преди 7 години

По-добре е било да оставят РОМИТЕ да живеят в тези къщи . Сега Проблема ще стане още по-голям - Общински Жилища с баня тоалетна , топла вода , парно и ток . Ще се увеличат данъците на българите . Вече имаме увеличение от 2 % върху Заплатата ни от 1 януари 2017 . ще го усетите месец февруари , също така се увеличават и Данък Смет и Имот .Честита Нова Година .

10

Годзилчо

преди 7 години

Мале ако ви чуе Красимир Кънев от БХК ще ви убие че нападате възпитаниците му

9

Анонимен

преди 7 години

до 8 1!Ако щеш да одят у вас?

fallback