Снимка: Булфото
fallback

Напрежението в бежанския лагер в Харманли отново ескалира, съобщи bTV.

В центъра се чуват викове и скандирания, както и чупене на прозорци.

Oще по темата

Мигрантите са запалили огън и са направили импровизирана барикада. Полицейските части са срещу нея.

В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Бунтът на мигрантите избухна днес по обяд. На място веднага бяха изпратени екипи на полицията и жандармерията. Исканията на чужденците са лагерът отново да бъде от отворен тип и да могат спокойно да се разхождат в Харманли.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Обвинявайте пак

преди 7 години

прорестиращите на Лъвов Мост ! В следващата демонстрация аз, жена ми и двете ни деца-студенти ще се включим ! ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ срещу нашествениците !

110

Анонимен

преди 7 години

Разпалва се умишлено справедливия гняв на населението и тази енергия се насочва не срещу причината ,но последствията.В момента се води война за падане християнските основи на Европа.В техните страни мигрантите биха били в затвора за изнасилване,полицейско нападение и безредиците,тук са пионки,които са умишлено вкарани за да бъдат подклаждани,контролирани и смесени с населението,като даже властите за охрана не знаят какви са хората ,които идват без документи,КОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ БЕЗ ДОКУМЕНТИ,освен тези,които трябва да скрият самоличността си?

109

Анонимен

преди 7 години

До омръзна миЩе ти кажа до кога. Докато не се промени закона. В момента полицая няма право дори да се защити, защото после трябва да доказва неизбежна самоотбрана, иначе го грози съд и затвор. Всичко това е заради "правата на малцинствата" - да не вземат случайно да набият някой , който прави зулуми. Нещата ще се оправят, когато им се дадат правомощия. Не може да скачаш на бой на органите на реда и те да нямат право да стрелят, не се опазва ред и държава с курабийки и плюшени мечета.

fallback