Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Ще запечатаме границата, ако е необходимо, каза в Благоевград военният министър Николай Ненчев, но уточни, че към този момент няма засилване на бежанската вълна.

"Имаме чудесно сътрудничество с органите на МВР и Гранична полиция. До момента българските служби се справят изключително добре с овладяването на бежанската вълна. Справяме се не само с охраната на българската граница, справяме се охраната на външната европейска граница", каза още Ненчев.

Още по темата

Военният министър не пожела да разкрие броя на военнослужещите, които в момента помагат в охраната на границите ни, но беше категоричен, че при необходимост има готовност за няколко часа да изпрати още 2000 души за охрана на границата.

"Ако е необходимо, ще запечатаме границата. Няма да позволим кой, където реши, да преминава държавната граница", обясни Ненчев.

Той добави, че се прави всичко възможно да се подобрят условията на работа по границата. Сумата за извънреден труд на военнослужещите е увеличена с 200 лв., изпратени са медицински лица, поръчани са допълнителни дрехи за военнослужещите по границата. За тях ще бъдат доставени и фургони.

Военният министър добави още, че не вярва бежанската криза скоро да бъде решена с оглед на случващото се в Сирия и в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase