Снимка: БТА

Ползите от присъствието на въоръжените сили на Българската армия на границата са от изключително голямо значение. Това мнение изрази министърът на отбраната Николай Ненчев, който откри реновирана спортна зала в шуменския факултет "Артилерия, ПВО и КИС" на Националния военен университет "Васил Левски".

Още по темата

По думите на военния министър е твърде вероятно да се наложи още по-сериозна намеса на армията за опазването на южната ни граница.

Ненчев припомни, че в петък е посетил Малко Търново, бил е на границата и се е срещнал с военнослужещи с оглед на това, че има опасност да се увеличи миграционният натиск.

"Исках да се убедя, че хората ни са обезпечени и са готови за зимния период", уточни Ненчев и добави, че ще бъдат предприети конкретни мерки за подобряване на условията.

"Всичко онова, което се случва в Афганистан, Пакистан, Иран, Ирак, Сирия, Либия не ми дава основание за особено спокойствие, така че имаме готовност във всеки конкретен момент, в рамките на няколко часа, да изпратим допълнително до 2000 човека, които са обучени и са преминали през специална подготовка", заяви Ненчев, цитиран от БТА.

Военният министър откри днес обновената многофункционална спортна зала във Факултета "Артилерия, ПВО и КИС" в Шумен в присъствието на декана на факултета полк. Сашо Евлогиев, военнослужещи, представители на местната власт и областната администрация, преподаватели, студенти, както и спортистите Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Спортната зала е многофункционална, предназначена за водене на учебни занятия и спортносъстезателен процес. В нея могат да се практикуват спортове като футбол на малки врати, волейбол, баскетбол, тенис на корт, гимнастика, бойни спортове и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase