Снимка: Facebook
fallback

Планинската Спасителна Служба приключи участието си в акцията по издирването на 34-годишния мъж, който се изгуби в района на връх Ботев, съобщи "Фокус”.

Дежурният в службата уточнил, че по тяхна линия акцията е приключила засега. Сигналът за изчезналия турист е получен в ПСС в 23:45 часа на 27 октомври.

Oще по темата

Знае се, че е изчезнал в района на връх Ботев. На 26 октомври в 11:00 часа Мирослав тръгнал с колело от хижа "Тъжа" към връх Ботев, а час и половина по-късно за последно се е свързал по телефона с майка си, за да я предупреди, че нагоре към върха няма да има обхват.

Седми ден продължава издирването на 34-годишния мъж в Стара планина. Хеликоптер "Кугър" ще се включи и днес в търсенето, ако метеорологичните условия позволяват изпълнението на полета.

В понеделник повече от 8 часа продължи операцията по търсенето на изчезналия мъж. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк "Централен Балкан" и доброволци. Те продължиха издирването в двете направления – местността "Паниците" над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Аз съм се губила в този район и това не е много трудно. Не случайно се казва Джандема, мястото е много коварно. Преди десетина години, голяма група хора бяхме останали в планината без никаква надежда в продължение на 2 тягостно дълги дни. Маркировка естествено липсваше на много места, за разлика от мечките и дивите прасета. Дано го открият жив.

18

flink

преди 7 години

До Аделина:Аделинче, от теб колко пари взеха да издирват момчето ? А човека вероятно работи и плаща данъци на държавата. Ето откъде взеха парите за издирване, а не от тебе Аделинче. Дано да не се изгубиш и ти някога.

17

Иначе Тежко и горко!

преди 7 години

Във всяка раница на планинар ТРЯБВА да има: Кибрит, фолио, нож кукички( рибарски), два чифта чорапи в найлонов плик бензин за запалки 200мл алкохол бинт, лепенки и сулфатиацол, аспирин, карта на района, в който ще съм, индивидуален пакет за хранене (сухой пак). Аз нося и рациостанция с допълнителна батерия и с въведени честоти на БСС. НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ, ПЛАНИНАТА ТЯ ГРЕШКИ НЕ ПРОЩАВА!

fallback