Снимка: архив Булфото
fallback

Ямболско село излиза на протест и поводът отново са бежанците. Местните в село Бояново не искат старите казарми край селото да станат бежански център. Решението това да се случи беше взето от правителството миналата седмица.

В бъдещия център за мигранти ще бъдат разположени 52 фургона на площ от около 260 декара. Сградите в бившите военни имоти са почти напълно порутени.

Oще по темата

Лагерът ще бъде за временно настаняване, от затворен туп. Макар и съоръжението да не е в центъра на селото, местните жители са категорични - не искат бежанци в района.

В Бояново живеят около 700 души, предимно възрастни хора. Ако се настанят бежанци, там ще има постоянна и засилена полицейска охрана.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Занданко 1

преди 7 години

Не щем я

8

Коце кмета

преди 7 години

Ами излезте, гласувайте, защото ГРОБ превръща БИВШИТЕ казарми, където бяха защитниците на Родината, в лагери, напълнени с нашественици и бъдещи поробители!!!

7

сту

преди 7 години

Роден съм и съм живял в Бояново преди 20г, когато военните там бяха над 1000 души. Познавам всички старци, тъй като са баби и дядовци на мои приятели от детство. След закриване на трите поделения, селото се напълни с крим. проявени роми, които разбиват, бият, крадат. Ако беж.. център повлече след себе си пол. присъствие и е от закрит тип съм-ЗА безопасността на старите хора, тъй като разликата м/у бесен ром и джихадист не е голяма, а центъра би привлякал полиция и охрана, а* е страхлив и

fallback