Снимка: архив Булфото
fallback

Нова услуга набира скорост в селата край община Баните. Кетъринг на току що сготвена топла храна стига до най-отдалечените места в района само за 2,30 лева.

Нововъведението се получило покрай проекта за топъл обяд на социално слаби и болни, който за първи път се изпълнява в общината.

По него всеки ден в цялата община се доставя първо, второ и трето за обяд на 150 души.

Два автомобила правят доставките, пътувайки по всички села. В селата се възползват обаче от доставката на топла храна и още толкова хора извън програмата, а желаещите стават все повече.

"Хората се възползват, защото супа, основно ястие и десерт им излиза около 2,30 лв. и са доволни", каза кметът на община Баните Милен Белчев, цитиран от "Марица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

В доста планински селца я има тази услуга. То и по Тошово време пак я имаше кухнята - просто са подновили забравеното старо. И се готви съвсем друг начин като от този в ресторант. В техникумите по обществено хранене се учи като предмет. Колко грамаж от кой продукт се ползва и така се изчислява за колко души се готви. На чисто армейски принцип. Това не са измишльотините на Звездев и ония другите лигльовци. Миди Сен Жак -пффф. Бабата е на легло - баш за миди и омари си мисли. Браво!

8

похвално

преди 7 години

Правилно, ЖИВЕЕШ сам и съответно губиш желание да си говотвиш , а Пък и омръзва

7

До Дедо Гого

преди 7 години

Купоните по училищата са на същата цена и храната е вкусна и прясно сготвена.

fallback