Снимка: НИМ
fallback

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е дарил 1000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в Плиска, съобщават от НИМ.

Oще по темата

От там отчитат, че екипът, който ръководи Божидар Димитров за реставрацията на базиликата, сърдечно благодари за проявената отзивчивост.

В знак на благодарност името на Лютви Местан ще бъде отбелязано на плочата с имената на дарителите, която ще бъде поставена на входа на най-голямата християнска базилика до ХV век. 

Куриозното в случая е, че Лютви Местан обяви преди време, че ще съди Божидар Димитров за това, че го нарекъл турски шпионин и иска обезщетение от 681 лв. Самият лидер на ДОСТ обяви, че ще дари обезщетението, ако спечели делото. 

За да не плаща допълнителни суми, ако загуби делото, Божидар Димитров предлага да постигнат извънсъдебно споразумение и директорът на НИМ да плати сумата, която Лютви Местан ще дари, отчитат от историческия музей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Dinosaurus

преди 7 години

До ivoАллах е велик на небето и Мохамед е неговият прпрок на земята. Доган остави Местан като се оттегли от върха, пък аз взех, че ги обърках, заслепен от общото им сияние! Посипвам си главата с пепел, но не си променям мнението: Каква новина! Евалла! Цели 1000 лева! Целокупно да целуваме ръката Местанова!!!

19

Анонимен

преди 7 години

Даваш ли даваш Местан ага бели пари за черна измама .

18

Я па Я

преди 7 години

До МомоГолям си илитерат. Тази базилика е съществувала до средата на 19 век. Вярно не е функционирала но заедно с по голямата част от Плиска и Преслав е била запазена. Турцкия султан разрешава на австрииците ра съборят всичко и да го натрошат за строежа на ж-п линията Русе - Варна. Останалото е разграбено с разрешение на правителството на А. Македонски за строеж на жилища за бежанците от Добруджа.

fallback