Снимка: Dnes.bg
fallback

Затвор до две години грози момчетата, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив. Това обявиха от Районната прокуратура.

Тя се самосезира след публикациите в медиите на клипа, на който се вижда как едно момче държи свой съученик, а друг допира задните си части в лицето на хванатия младеж. Срещу задържаните Димитър - на 16 години, и Иван - на 17 години, е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Oще по темата

"Тези действия не са безобидна шега, а престъпление по Наказателния кодекс", каза прокурор Атанас Илиев. От думите му стана ясно, че на мястото, където се е случило престъплението - градинката до кметството на район "Северен", на 25 септември са присъствали повече деца.

"Съдържанието на клипа е изключително грозно. Наказанието е затвор до 2 години. Вероятно са го възприели като някакъв вид шега, но това е престъпление и се нарича хулиганство. Започнали да се подиграват на момчето, че е женчо и че заеквал, после са започнали и физически да издевателстват. Действията грубо нарушават обществения ред и са в пълен разрез с човешкия морал", коментира прокурор Илиев.

Инспекторътът по образование е назначил пълна проверка на скандалния казус, уведомена е  Държавната агенция за закрила на детето и Социално подпомагане.

"Самото момче беше вчера много притеснено, пред нас беше ревейки. Изненадани сме от цялата ситуация", обясни пред Dnes.bg зам.директорът на гимназията по строителство Величка Димовска.

В интернет се появи видео, в което се вижда как двамата насилници се извиняват на жертвата си.

"Извинявай, повече така няма да правим, това беше шега", казват насилниците и стискат ръката на на връстника си.
Кадрите са заснети в тъмната част на денонощието, а дали извиненията им са искрени, знаят самите те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Канадец

преди 7 години

Крайно време е вече да се спазват законите и всички да са равни пред тях. Всеки трябва да носи отговорност за действията си!

14

Анонимен

преди 7 години

До До 5 - Само за едно (14)И сега в София е пълно само с кореняци софиянци.А кореняк софиянец може да е само този, който може да покаже как дядо му си гони прасето по Пиротска. Те т'ва е шоп!Останалите са ментета!От 15000 души село няма как с естествен прираст да се получи град с 2000000 жители.Да не говорим, че "кореняци софиянци" могат да бъдат само тези от някои от околните села на София.Колкото за простотията - тя е характерна за комплексарите - няма значение с/без пари...

13

До 5 - Само за едно

преди 7 години

не си прав. Мъжеподобните мамини синчета не са плод на деКорацията.Имало е единици в древни времена и са били обект на подигравки.Имало ги е през царско време - една част от богаташчетата, но не всички. Били са обект на презрение.През соца започна масовото им произвеждане - *** лягаха с всекиго, за да докопат градско жителство. Панелни пролетарки и уж-интелигентки решиха, че щом вече не копат, а са кифли в апартаменти, значи синчетата им са царчета -нали те са им "визите" за градО ?

fallback