Снимка: flickr

Двама 16-годишни ученици са били отведени в ареста на Трето РПУ-Пловдив заради упражнено насилие и гавра с техен връстник, а видеоклипът с действията им е качен в социалните мрежи. На него се вижда как единият насилник държи свой съученик, а другият допира задните си части в лицето му.

На видеото се вижда как един от насилниците държи здраво през врата свой връстник, който е седнал на дървена пейка в парк. В същото време второ момче, което е право, сваля бельото си, навежда се и навира задните си части в лицето на седналото и здраво държано момче.

Всичко това се развива пред погледите на зяпачи на възрастта на тримата от квартала, които дават акъл на този с бельото да извади половите си органи, се чува ясно от видеоклипа. Сценката със задните части се повтаря на два пъти преди видеоклипът да спре.

"Изпратихме писма до отговорните институции: Държавната агенция за закрила на детето, до Дирекция "Социално подпомагане", тъй като учениците, които са установени, не са пълнолетни. Тези две институции имат пряко отношение и трябва да предприемат действия и мерки. Естествено и МВР, а и ние, когато установим лицата, ще се премине към наказания и конкретна работа с тях", заяви пред "Монитор" началникът на РИО – Пловдив Иванка Киркова.

Тя уточни, че с момчетата най-вероятно ще работят специалисти от Детска педагогическа стая в координация с психолози.

Участниците в гаврата са от различни училища в Пловдив. Двама от тях са от Професионалната гимназия по архитектура и строителство и от Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Въпреки че гаврата не е била в учебно време и не е станала на територията на училищата, директорите вече са изпратили доклади до РИО.

Родителите на момчето, което си сваля бельото, вече са уведомени. Самото то съжалявало много за извършеното и вече се извинило на жертвата си. Младежът бил за пример в класа си и до момента не е имал никакви лоши прояви. Майката на другото момче работи в Гърция и с нея тепърва властите предстои да се свържат.

По случая се сезира и полицията в Пловдив, откъдето са започнали да проверяват фактите. Според връстници на участниците в грозните сценки, всичко е било извършено за майтап и гимназистите не са предполагали какви последици ще има за тях стореното.

Това не е първи случай на хулигански прояви в Професионалната гимназия "Арх. Камен Петков", известна повече като Строителния техникум. Преди 2-3 години там имаше "мода" да се свалят гащите на учениците от осми и девети клас, като жертвите бяха издебвани отзад, припомня "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase