Снимка: Reuters, архив
fallback

Шест деца сираци оставиха загиналите при фаталния полет с делтапланер край Казанлък Тодор Тянов и д-р Иван Хаджииванов.

Смъртта на двамата казанлъчани се разследва от екип на Националната следствена служба, предстои да бъдат назначени редица технически експертизи за състоянието на двигателя и самия летателен апарат.

Двамата мъже паднаха от около 25-метрова височина в близост до тенискортовете в Казанлък, където ги очаквали за предварително уговорен мач техни приятели, пише "Телеграф".

Oще по темата

Минути преди машината да се срути тя е била видяна да пикира ниско над покрива на къщата на Тянов, след което пилотът направил опит да набере височина и да прехвърчи над 5-етажната кооперация.

Най-вероятно при спускането след това крилото е закачило клони на дърво. Свидетели предполагат, че опитният Тянов, който бе погребан вчера, е предприел рискова маневра, за да опази хората долу.

Тодор Тянов е роден на 4 май 1970 година. Сред дипломите му има за капитан на кораб, а сред хобитата, освен екстремните въздушни спортове, е и музиката и сърфингът. През годините е бил пилот-изпитател и инструктор в казанлъшката фирма производител на мото и парапланери "Авиоделта". За последно е работел като пилот на лек самолет "Чесна", собственост на столична компания. Има три деца.

Д-р Иван Хаджииванов е роден на 24 януари 1967 година. До смъртта си е бил личен лекар на над хиляда казанлъчани. Докторът има съпруга и три деца, тренирал е тенис на корт и парапланеризъм. Близки на загиналия припомнят, че д-р Хаджииванов е бил страстен парапланерист, често можело да бъде видян да се рее с крилото си над Долината на розите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Андрей

преди 7 години

До До 6Волков бояться - в лес не ходить!!!

13

Анонимен

преди 7 години

СИРАЧЕТАТА СА ВСЕ МЕЖДУ 20 И 27 ГОДИНИ.

12

До 6

преди 7 години

Не знам дали сте запознат/а,но загиналите на пътя или в битови инциденти са много повече от загиналите при подобно ситуации и не говоря като бройка защото не е сравнимо,а като съотношение.По тази логика когато имаме деца трябва да спрем да правим всичко опасно,включително шофиране например...или да стоим неподвижно вкъщи,за да не станем жертва на битов инцидент...Интересно ми е Вие така ли живеете? Или е неприемливо за Вас да се прави само това, което според Вас е опасно?(не и според статистика

fallback