Снимка: БТА, архив
fallback

Надраскани със свастики и ксенофобски надписи са били стените на 9-о основно училище "Темелко Ненков" в Перник на 15 септември, съобщи днес директорът на учебното заведение Марин Никодимов, цитиран от БТА. На фасадата откъм вътрешния двор е било изписано "Да кажем ДА на расизма", "Циганите вън от страната" и "Долу ДПС".

"Забелязахме надписите рано сутринта вчера и до 9.00 часа, когато трябваше да започне тържеството за откриването на новата учебна година, успяхме да ги заличим с боя", каза Никодимов. Той съобщи, че за случая са били уведомени община Перник и полицията и благодарение на бързата им намеса празникът на децата за първия учебен ден не е бил помрачен.

В 9-то основно училище в Перник се обучават 400 ученици. Преобладаващата част от тях са от ромски произход.
Това е третият случай, в който фасадата на училището осъмва в расистки надписи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Eli

преди 7 години

Живея точно до въпросното училище. Тези РОМИ няма как да се социализират. Такава им е природата. Всичко рушат и унищожават пред блока ни. На забележка реагират агресивно.

9

Арийчо

преди 7 години

И аз не одобрявам надписите! Само лаете, а куче което лае не хапе! Стига драсканици вече, не ви ли ръждяса винкело у дома вече? В БГ само лаячи и чат пат срамежливи опити като тоя в Овча купел. Срааааамммм! Иначе по пътищата много ербап и особено тия с номера РК...

8

vilenita

преди 7 години

аз не одобрявам надписите

fallback