Снимка: flickr

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време и на места, главно в югозападната половина от страната ще има слаби превалявания.

Значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Североизточна България. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, на места в Североизточна България, където ще има и слънчеви часове – до 29-31°С.

Над планините ще бъде предимно облачно, по билата мъгливо. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места по южното крайбрежие слабо ще превали. Разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево ще има над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 26-27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

До края на тази седмица, най-вече в Южна, Югозападна и Западна България, времето ще бъде променливо с повече облаци, като предимно следобедните часове ще превалява.

Температурите ще бъдат по-ниски на запад, особено във високите полета. Не е изключено обаче да се покаже и слънце за малко в тези райони, сочи средносрочната прогноза.

Най-топло в този период ще бъде около поречието на река Дунав и в Дунавската равнина.

Следващата седмица от понеделник до сряда времето се очаква да е по-стабилно, а за първия учебен ден на 15 септември и хубаво с повече слънце.

Към края на следващата седмица обаче времето отново ще се развали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase