Снимка: архив "Булфото"
Прогнозите за засилен трафик се оправдаха, но не й към България. И в последния от почивните дни много българи решиха да се разходят до Гърция.
 
Колоната от чакащи автомобили на ГКПП “Кулата“ в посока към южната ни съседка са повече от пет километра. 
 
Хората са изнервени и не знаят защо чакат, информира bTV.
Още по темата
"За двайсетина минути не сме мръднали изобщо“", разказа един от шофьорите. Според него проблемът не е в многото пътуващи, а в бездействието на граничарите.
 
Служителите на граничния пункт обаче са категорични, че забавяне от тяхна страна няма и документите се обработват нормално. 
 
Контролът обаче е засилен и това отнема време. 
 
Трафикът към България вероятно ще се засили в следобедните часове. Граничните власти очакват около 100 000 българи да се върнат в от Гърция.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че се очаква интензивно движение на входовете на София, а също и по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".
 
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
 
Днес се забранява движението на тирове над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната важи между 14:00 и 20:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase