Снимка: БТА, архив
fallback

Интензивно движение се очаква утре на изходите на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата заради предстоящите четири почивни дни за Деня на Съединението.

Движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища ще бъде ограничено между 16.00 и 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ограничението е валидно за всички автомагистрали и за най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа като Видин – Ботевград, Благоевград – ГКПП "Кулата", Русе - Велико Търново, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев и др.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 6 септември, от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре от 12 ч. до 20 ч., и на 3 септември от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79).

На 6 септември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

В последния почивен ден - 6 септември, ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на АМ "Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното към столицата.

Извършват се и ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на АМ "Хемус". Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

до 8 и 10

преди 7 години

Ама яж си бурканите на село.А София е миризлива,защото селяцитье докараха и смрадта си тука.

6

Анонимен

преди 7 години

Споко бе мауглитата вече ви напънаха в задния двор и вече на алах акбар ще си биете челото у земята.

5

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 6ъти :Есктра са бурканьЕте ;) НЯма ГМО, няма химия. Ти си хапвай на макдоналдса и си се радвай , че може да караш каруцата паркирана пред панелката и не е нужно да изпреварваш от дясно. Ех ГоУеми софЯнци са се навъдили.

fallback