Раната на главата на момченцето. Снимка: Facebook
fallback

Медик от болницата в Нова Загора влезе в задочен спор с майката на двегодишното дете, което тя твърди, че е простреляно край детска площадка в града.

Вчера следобед Марияна Ангелова пусна пост във Facebook групата Моята Нова Загора, където твърди, че синът й е бил улучен от въздушна пушка, даже пусна снимка с раната на малчугана на главата.

В поста си тя иронично благодари на полицията, на лекарите от Спешна помощ, "задето симулираха дейност!".

"Написаното категорично не отговаря на истината", отвръща й в социалната мрежа медик от болницата в Нова Загора, прегледал момченцето.

Oще по темата

Доктор Венцислав Василев твърди, че майката "услужливо" пропуска да спомене, че детето е паднало до детската количка, а не е било простреляно.

"Профилът на раната изцяло съвпада с профила на стърчащата метална закопчалка на детската количка. Раната е с диаметър около 10 мм, но плитка, и не отговаря на пораженията, които би нанесъл проектил с диаметър 5,5 мм, а и майката не е чула никакъв звук. На направените рентгенови снимки, разчетени от специалист по образна диагностика (рентгенолог), няма поражения на твърдите тъкани на главата" пише той.

На този статус майката Марияна Ангелова отвръща: "Не съм мерила разстоянието. Нито пък видях вие да сте го направил. Уточних пред органите, че съм видяла кръвта, след като сме изходили 10 метра. Нараняването на детето е отдясно, аз вървях от лявата му страна. В моята реалност ми е невъзможно да съм на 2 места едновременно - от лявата и от дясната страна на детето. Разбира се, вие сте свободен да напишете всичко, което прецените за редно. Явно сте се разхождали с нас..."

В последващ пост тя допълва, че детската й количка е сертифицирана и безопасна и недоумява как синът й хем е паднал на земята, хем е успял да приклекне и със сила да се натресе на металния нит.

"Внимателно огледахте нита и не открихте следи от кръв и косми. Поне така казахте на мен, разбира се, може и да сте ме излъгали в спешното. Доколкото ме убедихте, лекарският екип не е квалифициран да определи причината за нараняването. Изненадана съм да прочета, че все пак не е точно така. Колкото до звук от изстрел, въздушната пушка е не по-шумна от пукане на балон.  Ако знаех, че докато се разхождаме, трябва да се озъртам, припълзявам и ослушвам за снайперисти, повярвайте, щях да го правя. Уви, аз си гледах пътя и видно от думите ви, изобщо не съм си гледала децата", иронично подмята тя.

Лекарят отново се включва и настоява, че никога не е обвинявал жената, че не се грижи добре за детето си.

"Моите също са падали, така растат всички деца по света. Но не съм съгласен с подигравателния Ви тон, при положение, че се погрижихме и за двете Ви деца повече от час. През дългия си стаж съм виждал много огнестрелни рани и няколко от въздушна пушка, затова твърдя, че нараняването на детето не е от оръжие", настоява д-р Василев.

"Като редовен данъкоплатец ми се полагат здравни грижи. За положените грижи благодарих лично. Съжалявам, че се наложи да ми бавите и бебето, но не съм се отделяла от нея за цял час. Всъщност ваша колежка, чието име не разбрах, предложи сама да бави бебето, докато бях в Рентгеново отделение. Ако ми бяхте обяснили, че това е нередно, щях да я взема със себе си", отвръща му Марияна Ангелова и настоява да не бъде замервана от медика с грозни обвинения.

В крайна сметка дали двегодишното дете е паднало или простреляно, ще преценят следствените органи в Нова Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

ksarax

преди 7 години

До Анонимен+1000000000Аман от изкукали

50

Анонимен

преди 7 години

Да, да, на мен на Глог ми прилича. Тази е скрита лимонка на бг мама. Там разбират от бебета до огнехвъргачки.Аз също съм родител, но не пуша и пия докато детето ми руши в парка, или налага нечие друго дете. Аман от изкукали майки.

49

До Черния

преди 7 години

22 калибър е.

fallback