Снимка: Facebook
fallback

По инициатива на СНЦ "Гражданско сдружение Кубрат" бе избран обществен съвет от 37 души, които да отговарят за изграждане на паметник на хан Кубрат в града, съобщиха от неправителствената организация.

Oще по темата

Излъчен бе и оперативен щаб с председател кмета на общината Бюрхан Исмаилов и членове: примата на българската естрада Лили Иванова, Кирил Калчев, Ахмед Мерданов, Хамза Чакър, Руси Русев и Феодора Илиева.

Сформирани бяха и три работни групи - за разяснителна дейност с председател Феодора Илиева; за обявяване, провеждане и отчитане на конкурсите по проектиране на паметника и определяне изпълнителя на строителните дейности, оглавяван от Нина Цонева и по финансовата дейност, с председател Искра Антонова.

Както Dnes.bg съобщи, в края на юни стана ясно, че паметник на Хан Кубрат ще бъде изграден в едноименния град в област Разград. Организацията и подготовката на дейностите по изграждането на монумента са възложени на СНЦ "Гражданско сдружение – Кубрат".

Наскоро общината организира и проведе публично обсъждане на плана на централната пешеходна зона, където има вариант и определено място за паметника.

От управителния съвет на сдружението припомнят, че в България няма такъв паметник и най-естественото място, на което би следвало да бъде поставен, е именно градът, носещ името на владетеля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

BG

преди 7 години

А, и още нещо, другарю - според русофилските изцепки, някакви си тюрки към 10 хил барабар с жените, децата, конете, кучетата и котките били завладели "огромното славянско море", като преди това, ей така на майтап, разгромяват цялата византийска армия предвождана лично от императора, покоряват значи славяните, създават държава (администрация, управление, граници и прочее) !Извиням се другари ама тия "тюрки" да не би случайно да са били някакви древни извънземни с лазерни оръжия ?! :))))

23

BG

преди 7 години

И хайде сега, умнико обясни как така, "славяни" се наричат българи и държавата им се нарича "България" а не Славяния, Словения и прочее ! И как след като някакви тюрки били управляващ елит - ние говорим на "славянски" език ?! Щото езика, е пряка функция на управлението, и няма как ако те управляват тюрки, да говориш на "славянски" език ! Справка - колко турски думи има в езика ни ?! Бившите колонии в Африка и до сега си говорят или на английски или на френски, а някой и на немски и испански !

22

BG

преди 7 години

До 20 - в такъв случей престани веднага да се наричаш БЪЛГАРИН, а се наричай - славянин, словенин, сърбин и прочее друга ... !!! "Българите като етнос били изчезнали" :)))) Ама аз съм българин, и сега като пиша пред компютъра си казвам "Аз съм изчезнал бе, въобще не съществувам" :))))).... русофилски ..... Само русофилските, комунистически мозъци могат измислят подобни простотии

fallback