24

BG

преди 7 години

А, и още нещо, другарю - според русофилските изцепки, някакви си тюрки към 10 хил барабар с жените, децата, конете, кучетата и котките били завладели "огромното славянско море", като преди това, ей така на майтап, разгромяват цялата византийска армия предвождана лично от императора, покоряват значи славяните, създават държава (администрация, управление, граници и прочее) !Извиням се другари ама тия "тюрки" да не би случайно да са били някакви древни извънземни с лазерни оръжия ?! :))))

23

BG

преди 7 години

И хайде сега, умнико обясни как така, "славяни" се наричат българи и държавата им се нарича "България" а не Славяния, Словения и прочее ! И как след като някакви тюрки били управляващ елит - ние говорим на "славянски" език ?! Щото езика, е пряка функция на управлението, и няма как ако те управляват тюрки, да говориш на "славянски" език ! Справка - колко турски думи има в езика ни ?! Бившите колонии в Африка и до сега си говорят или на английски или на френски, а някой и на немски и испански !

22

BG

преди 7 години

До 20 - в такъв случей престани веднага да се наричаш БЪЛГАРИН, а се наричай - славянин, словенин, сърбин и прочее друга ... !!! "Българите като етнос били изчезнали" :)))) Ама аз съм българин, и сега като пиша пред компютъра си казвам "Аз съм изчезнал бе, въобще не съществувам" :))))).... русофилски ..... Само русофилските, комунистически мозъци могат измислят подобни простотии

21

еделвайс

преди 7 години

За някои непросветени уточнявам че това е родния град на Лили. За някои злобари напомням че Лили прави дарения много отдавна, без да афишира това. Лили няма дете по вина на лекари. Лили е недостижима от самото стъпване на сцената. Ще бъде на сцената докато Бог реши. Лили е обичана. Злите коментари по неин адрес се пишат от две жени- майка и дъщеря, както и от един мъж. Нека знаят че Лили не им обръща внимание.

20

Turkis Force

преди 7 години

..Nay setne...Velikiya Kubrat Khan shte ima pametnik.....povelitelya na turkite!

19

Сандо

преди 7 години

"Не съм спала с хан Кубрат!"- Лили Иванова пред вестник "Tangra today" / брой 12 от 682г.

18

Анонимен

преди 7 години

Ами така де - наборите трябва да се подкрепят!

17

Анонимен

преди 7 години

Истинските потомци на IYI са унгарците според мен. Нито българите са това което са били преди 1000 години нито пък турците. Българите са били едно малцинство на коне. Воини. Турците също са превзели цяла Анатолия и пак на коне. Днес Българина е *** между славяни, траки и гърци а турчина *** между славяни, траки, арменци, гърци, араби и т.нт. да не забравим хазарите. Евреите туркофони.

16

Анонимен

преди 7 години

До До възмутен- КАНАСЪ ,КАНАЗЪ?????

15

Анонимен

преди 7 години

Горчивата истина за хилядолетния Български йероглиф IYI- на shtaparov.blog.bg/politika/2016/07/17/svetovniia-bog-na-drevnite-bylgari-stoi-v-centyra-na-quot-ro.1465191

14

Анонимен

преди 7 години

Но днес Ердоган или Осман са турски имена. За Аспарух и Кубрат може да се спори. Но Атилла и Аспарух са имена които се ползват все още в Турция. Унгарските националисти пък имат тесни връзки с турските. Без религия разбира се.

13

Анонимен

преди 7 години

Анадолските Българи са най-старото население на Анатолия,обитавало областта 6-7 хилядолетия преди гръцкото и 8-9 хилядолетия преди турското нашествие. Те се делели на племена и не били единни,затова лесно ставали плячка на пирати и разбойници като гърците и турците.

12

Анонимен

преди 7 години

Искендер го има и в руския. Искендер е турцизиран Александър.

11

Анонимен

преди 7 години

В "Огледало на Света" - Мехмед Нешри пише за "българите които водеха битка с арменците" - за анадола става дума. Много е интересно какви са били тези българи. Бат Баян някакъв. Прочетох цялата книга. Българи или *** в Анадола. Даже има планина - *** Даг - Българска Планина. И днес се казва така.

10

Анонимен

преди 7 години

Унгарците - IYI, Българите - IYI, турците - IYI.Какво е това IYI?

9

Анонимен

преди 7 години

Османската династия не е основана от турци,а от потурчени Балкари (Балгари),което обяснява наличието на Българския йероглиф IYI в ранна Турция,а и още много други неща- няколкотостотин "индоевропейски" (Български) думи в турския език и наличието на хилядолетни Български имена като Ердоган, Атил, Аспарух, Искендер, Байрам, Осман, Сулейман и пр.

8

Анонимен

преди 7 години

В Турция наричат Хан Султан Селим, Хан Мурад и т.нт.Няма Кан. IYI пък е ползван дори в Османската Империя. Като знак по знамената. Но в началото на империята. После незнайно защо не го ползват този символ.Аспарух пък е име което все още се среща в Турция. Рядко но го има. Имаше такъв Генерал навремето Аспарух но се пенсионира.

7

Анонимен

преди 7 години

Борис "Първи" не е първия княз- той е първата велика заблуда за шеметите туркомани! Аспарух и Ирник са били КНЯЗЕ векове преди него- ако не сте чели "Именника"- моля прочетете го,писан е на чист Български и в него НИКЪДЕ не се говори за кани и за стомни,а САМО за князе!!!

6

"НЕ" на за

преди 7 години

Каните и стомните май са по-важни за някого от великите Български князе: титлата е Каназ (на Български- Къняз),което след време е съкратено на КНЯЗ. Българският император се наричал ВЕЛИК КНЯЗ,а когато приел титлата ЦАР,отстъпил старата си титла на онези свои васали,които бил назначил за свои наместници в Киев. Памирските народи не са имали титла,свързана с кани или стомни- да не говорим за индиански ханове,но са имали Канеаш (Каняш,Каняз) и,отделно от нея- титлата Явуга (Ювиги= Увага)!

5

Анонимен

преди 7 години

Първият княз е Борис I, когато приема християнството. Възмутеният да не се възмущава толкова