Снимка: БТА
fallback

18-годишната Мария Гиздева, която беше задържана за убийството на насилника си, първоначално не разбрала, че той е мъртъв.

Oще по темата

Момичето, което по-рано днес беше освободено под парична гаранция, разказало това пред разследващите.

На следващия ден, след като била изнасилена от 62-годишния Богдан Динев, когото наръгала, Мария минала покрай дома му и видяла полиция и линейка. Тогава попитала един от полицаите какво се е случило и разбрала, че е убила Динев, предаде БТА.

В дома на мъжа, известен с прякора си Боньо Фаса, тя била примамена заради дъщеря му, нейна връстница. По данни на полицията той има богато криминално минало.

Момичето излезе от следствения арест в Стара Загора срещу 500 лева парична гаранция.

В присъствието на родителите си и на адвокат Валентин Димитров тя замина за Второ Районно управление, където ще даде показания.

"Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града". Това заяви пред журналисти обляна в сълзи майката на Мария. По думите й момичето й е наивно и добро дете.

Когато се е прибрала у дома след изнасилването, помолила да повикат полиция. Била цялата в кръв. Казала, че за да избяга и да се спаси от този мъж, го наръгала с нож.

Десетки старозагорци се събраха днес пред съда в Стара Загора в подкрепа на момичето и го посрещнаха с аплодисменти, след освобождаването му под парична гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Neo

преди 7 години

Вярвам на момичето. Нека я осъдят условно и да се приключва. И без това, ще й бъде трудно и ще отнеме много време да се възстанови от този кошмар. Още е дете, трябва да й се даде най-добрия шанс да има нормално бъдеще.

159

ако беше прочел

преди 7 години

До vargщеше да разбереш ,че е била при дъщеря му , нейна връстничка

158

Една жена

преди 7 години

До БългаринОпитайте се да си представите стреса, в който е била. Майка е искала да я предпази от допълнителен такъв. Едва ли е мислела за последствия в момента. Не винаги знаем какво да правим в ситуации в които никога не сме били

fallback