Снимка: Reuters, архив
fallback

"Дейли мейл" публикува карта за страните с негодна за пиене чешмяна вода. Изданието посочва, че опасна за здравето е дори една глътка чешмяна вода в България.

Британският таблоид посочва, че английските граждани, които пътуват, трябва да избягват употребата на водата у нас и други държави, защото била опасна и хората можело да се разболеят от всичко - от диария и хепатит "А", до коремен тиф и холера. Според авторите на гида, дори една глътка може да застраши здравето на хората.

Изданието съветва англичаните да си купуват само бутилирана вода и цитира графика на Сitybase, на която са обозначени местата с годна за пиене живителната течност.

Заедно с България в негативната класация се нареждат и Албания, Азербайджан, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Естония, Грузия, Казахстан, Кипър, Косово, Литва, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватия и Черна гора.

Водата от чешмите в Австрия, Андора, Белгия, Ватикана, Великобритания, Гибралтар, Гърция, Дания, Исландия, Испания, Латвия, Лихтенщайн, Люксембург, Македония, Малта, Монако, Норвегия, Полша, Португалия, Сан Марино, Словения, Холандия, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария и Швеция от своя страна е годна за пряка консумация, пише "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

И това го казват хора, които живеят в страна, в която няма смесетелни кранове и не ползват бидета!България ще е от последните страни, които ще закъсат за питейна вода. А с минералните води сме отличници. Гледам в списъка са такива богати на минерални води страни като Грузия, Армения, Унгария и на чиста планинска водичка като Словакия, Черна Гора, Хърватия.

22

Анонимен

преди 7 години

Доколкото знам и римляни и гърци са идвали заради водите които има България в миналото когато Англия още е била племе а тези води ги има и сега и то текат от много ДОКАЗАНИ извори Дейли мейл малко да ограмоти писар ушите си

21

Анонимен

преди 7 години

Точно в Англия водата не е годна за пиене и го пише на повечето чешми

fallback