Снимка: Дарик
fallback

Здравословното състояние на 3-годишното момче, което се изгуби в гора край русенското село Смирненски, се подобрява бързо.

То беше намерен в петък, след като оцеля пет дни наред само без храна и вода.

Oще по темата

Според лекарите момченцето се подобрява изключително бързо. То е обезпаразитено, храни се, приема лекарства и вече е на общ режим в Педиатрия, съобщиха от лечебното заведение, информира "Дарик".

Изчакват се резултати от кръвни изследвания и ако са в норма, до няколко дни момченцето може да бъде изписано.

Родителите Емил и Албена споделиха, че са изключително щастливи, че детето им е добре и чакат с нетърпение да си го приберат в Търговище. Първото, което поискал малкият, било колело и бащата заяви, че ще направи всичко възможно да му го осигури.

Дядото Димо Алексиев, на когото момченцето е кръстено, се обърна чрез медиите към социалните служби, с призив да не е намесват по случая. По думите му детето е обичано и за него се грижат добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Пешо

преди 7 години

Много странна история.Онова 9-годишното, за което се предполага, че може да се грижи за себе си на тая възраст, го намериха след 3 дни, на косъм да си замине от глад и дехидратация.Бебе на 3 годинки, дето надали знае да се пази от слънце, да си бере храна, да намира вода, успяло някак си да оцелее само в полето 5 дена, на 40 градуса, без капчица и хапчица.И го намерили до границата. А дедото, дето уж го е наглеждал, вика да се не разследва....

1

Анонимен

преди 7 години

Социалните да не се намесват. Родителите само на детските карат

fallback