Снимка: Булфото, архив

И днес продължава издирването на тригодишното момче, което се изгуби в понеделник вечерта в гориста местност между русенските села Тетово и Смирненски. Това съобщи за БТА директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Теодор Атанасов.

Той обясни, че ще бъде направен анализ и ще се претърсват и други възможни места - ниви и черни пътища, където може да е детето. В акцията участват служители на полицията, пожарникари и доброволци.

Още по темата

По думите на Атанасов издирването ще продължи. Практиката показва, че и други изгубили се от толкова дни деца на неговата възраст са били намирани живи.

Полицията работи по всички възможни версии за изчезването на момчето - да е жертва на нещастен случай или на престъпление. Към момента обаче няма конкретни данни за това.

3-годишният Мохамед бил с близките си в гората. Семейството брало липов цвят в държавната гора. Родителите на момченцето са от района на Търговище, препитават се най-вече с бране на билки. Семейството има три деца.

Семейството било с още около 60 роми от Търговище, които всяка година идват в гората да берат липа. Те разпънали палатките си от десет дена край село Смирненски. Изчезването на детето било установено в понеделник късно вечерта, когато родителите му се върнали от брането на липов цвят.

Първоначално ромите обаче не уведомили полицията за изчезването на момченцето, защото мислели, че сами ще го намерят. По-късно се обадили на спешния тел. 112, след което били вдигнати на крак всички служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase