Снимка: архив, Булфото
fallback

Шестима от обявените за издирване осем лица, свързани с престрелката в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, вече са арестувани, стана ясно от извънреден брифинг на полицията в Бургас.

Сред задържаните е и Божидар Георгиев, собственик на заведението, където е станало мелето.

Все още се издирват Иван Терзийски и Радослав Димитров, уточниха от полицията, цитирани от 24 часа.

Калоянов припомни, че към момента има едно повдигнато обвинение по повод убийството на един от гардовете. Обвинението е срещу Тодор С. Работи се и по съпричасността по прострелването на Желязков. По думите на комисаря, Тодор С. има криминални прояви в неблизкото минало. А за останалите - установени са всичките им деяния и профилът им, каза Калоянов.

Oще по темата
"Установени са всички лица, които имат отношение към инцидента. Задържаните до момента са 19", заяви в вътрешният министър Румяна Бъчварова в Бургас преди минути.

По-рано днес полицията обяви 8 души за издирване. По-голяма част от тях вече са задържани. В неизвестност остават двама. Задържан е и съдържателят на заведението в Слънчев бряг, в което стана престрелката.

Бъчварова отправи чрез медиите още един призив към гражданите. Всеки, който има основание и е имал колебание досега да подаде жалба, ако се чувства засегнат от определени лица или е бил обект на изнудване, да дойде в МВР и да предостави информация. "Без гражданите и без информацията, която ще ни дадат, няма да можем на максимална степен да си свършим и нашата работа", каза още Бъчварова.

Бъчварова заяви, че МВР не се отказва от нито една възможна версия във връзка с престрелката в Слънчев бряг.

Тя каза още, че на територията на комплекса се въвеждат по-строги мерки за сигурност. "Започваме провеждането на специализирани операции като всяка една ще има различни цели", допълни министърът. Тя посочи, че полицията в Бургас е работила активно по случая.

Министърът похвали още служителите на реда, работили по случая. Според нея в работата им няма пропуск.

Бъчварова призова още всеки, който има основание и до този момент е имал колебание, да подаде жалба в МВР, ако се чувства засегнат по някакъв начин от определени лица и е бил обект на изнудване. "Много ще ни помогне ако даде своята информация и подаде своята жалба", допълни министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

Е сега като са опандизили мутрите, кой ще плаща на полицаите, горкичките те.

41

Пояснение

преди 7 години

Коментар 46 е до 37

40

Така ли

преди 7 години

До АнонименЕдно е просто да нахлуе някой, а друго е да нахлуе с брадва или мачете в ръка ! У вас ако нахлуе някой така, няма ли да се браниш ?!

fallback