Кадър: Нова тв

Димитър Желязков събирал такса "спокойствие" от заведенията в Слънчев бряг и това е една от версиите за престрелката в курорта, при която несебърският наркобос беше тежко ранен.

Неговото състояние остава критично, като близки и роднини очакват да научат повече за неговото състояние в спешния център в Бургас. По неофициална информация в тялото на Очите са попаднали между 3 и 5 куршума, повечето в коремната област. По информация на bTV пък той е с рана в гърдите, пикочния мехур и по един в двата крака, високо в бедрата. Починал при престрелката е 21-годишен охранител на Желязков. Задържани са двама души, разследването продължава.

Още по темата

По информация на д-р Светлозар Георгиев от МБАЛ-Бургас Димитър Желязков е излязъл рано сутринта от операционната - стабилизиран е, но състоянието му все още е тежко. Следващите 24 часа са критични, уточни лекарят.

Той обяви, че другият ранен мъж не е тежко ранен и няма опасност за живота му.

Цяла нощ продължиха огледите и разпитите на свидетели на мястото на инцидента – популярно нощно заведение в курорта.

Митьо Очите пристигнал пред заведението, за да предоговори таксата "спокойствие" с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Заведението се държи от мъж, познат като Божо, съобщава Нова тв. Другата версия, че двамата са срещали и друг път и между тях имало конфликт.

Хората на Желязков срещнали отпор от около 10 приближени на собственика на заведението, след което последвала престрелка. Равносметката - един убит и трима ранени.

Около 40 човека са участвали в инцидента във "4 you" в центъра на Слънчев бряг.

Според главния секретар 30 са били от обкръжението на Желязков, а десетина - от постоянните посетители на ресторанта. Възможно е престрелката да е следствие от предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнеспротиворечия, допълни Костов.

Стрелбата е била вътре в заведението, явно изстрели са били насочени и навън, защото в стъклата на съседно заведение има дупки. Има данни и за трети ранен, но по-леко.

Убитият мъж е 21-годишен, казва се Александър и е от бургаския квартал "Изгрев", каза пред bTV Катя Касабова, главен редактор на "Флагман". Младият мъж е бодигард на очите от месец и е бил само по тениска, без бронежилетка. Има три куршума в гърба.

По информация на Касабова другият ранен е стар приятел и съдружник на Митьо Очите – Никола Маринов – Магарето. Той е в стабилно състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase