Снимка: "Труд"

Премиерът Бойко Борисов беше изяден под формата на вафла от учениците в училище ”Петър Берон” в Монтана. В три от паралелките някои от децата получили за закуска прочутите вафли с инициалите и лика на министър-председателя.
Това предизвика недоволство сред родители на малчугани, които заподозряха промъкване на политиката в учебното заведение.

От училището обаче отрекоха агитация и обявиха, че доставката на вафлите с образа на премиера е абсолютно случайна. Неочакваната закуска била сервирана на 30 май, информира "Труд".

"Децата имаха тържества и за да не губят полагащите им се закуски, наредих на фирмата доставчик да осигури пакетирани закуски. Хората са донесли вафли, но тъй като имаме 14 начални класове бройката не достигнала и я допълнили с вафлите "Б. Б". Това не е направило впечатление на никой. Няма нищо преднамерено и политическо в случая", казаха от ръководството на училището.

Някои от родителите обаче признават,  че са останали неприятно изненадани след като чули, че децата им са "закусвали с министър-председателя".

"Не желаем да занимават децата ни с политика в училище. Още са малки, достатъчни са им проблемите, които виждат в живота, семейството и държавата", коментираха майки и татковци.

В общинската управа на Монтана не знаеха за случая и заявиха, че ще направят проверка и ще вземат мерки подобни, макар и непреднамерени инциденти, да няма. Вафлите ”Б. Б” се произвеждат в Лясковец от около две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase