Снимка: БТА
fallback

Нищо не се е променило в БСП след като Корнелия Нинова оглави партията, смята премиерът Бойко Борисов.

"Същите глупости, същите лъжи говорят, за общини говорят, а нямат един кмет, говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени, провалена "Люлин", "Марица", Дунав мост II, Северната тангента, с години ги бяха забалтали, не ги строяха, изпускахме парите и кое е по- правилното - когато са в гаранция фирмата да си дооправи нещата, една фуга правят, или да изчакам няколко години и тогава държавата да поправя“, отговори с обвинения на упреците на социалистите за провал в усвояването на еврофондовете Борисов.

Общ преглед

"До вчера заради БСП и БКП хората караха по пътеки. Забравихте ли как ходихте до Харманли, до Бургас, Благоевград", риторично попита той и добави: "Не ми отива да им отговарям".

Според него обвинението на соцлидера Корнелия Нинова, че нарочно бави внасянето в парламента на доклада за националната сигурност, както и за всичко останало, са дребни заяждания.

"Не виждам никакъв смисъл, но това е БСП", обобщи министър – председателят.

На въпрос дали критиките на БСП вече не са част от играта за президент, той отговори: "Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се направят и които не са направени десетилетия".

"Разбирам да бяха построили нещо, магистрала или ж.п. линия или нещо друго и да кажат: "Вижте нашето какво е!", а те не са турили камък върху камък, дойдат ли те, винаги ни спират еврофондовете", възмути се Борисов.

"Нека БСП да си покажат мускулите мъжки", призова ги той. Според него в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да са обединяващи и да вършат работа.

"Ако съм бил за кариера щях да съм бил президент преди десет години, никога това не ме е влякло и мисля, че мога да съм полезен с друго", отсече той и така за пореден път потвърди намерението си да не се впуска в битка за "Дондуков" 2.

Премиерът смята, че септември не е късно ГЕРБ да обяви кандидати си за държавен глава. "Омръзна ми вече вместо да работи държавата, да сме в кампания", мотивира решението си той.

Борисов каза още, че газовият хъб, който ще бъде построен в България, ще стане факт много бързо, след като се намери политическото решение между Европа и Русия.

"За ужас на всички България е лидер в своята дейност и това е с много труд и го каза еврокомисарят по енергетиката Мигел Ариас Канете. За разлика от миналото правителство обаче аз искам проектът да бъде одобрен от Европа", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 7 години

Не е лесно да си *** и да ти задават сложни въпроси.

81

Хайде

преди 7 години

Другари , хайде да отидем в Бпюксел , да целунем шлифера на Съсело- той е взел толкова много от нас , но ние пак можем да дадем, другари , Хайде другари, че редиците оредяват с всеки изминат ден - егенетата свършват.

80

Тошко

преди 7 години

Хубаво е, че Нинова му вади кирливите ризи. По реакциите на Борисов личи, че казаното за него е вярно.

fallback