Кадър: YouTube
fallback

Трима са ранените полицаи след снощните граждански протести в Раднево, при които протестиращите пробиха полицейските заграждения и стигнаха пред ромската махала на града. Единият от униформените е със счупен нос.

За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства.

Oще по темата

В полицията на града са доведени и петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите им. Продължава работата за установяване и на други участници, проявили агресия.

След сблъсъците в Раднево има ранени и граждани, потвърдиха пред БТА от Областната дирекция на МВР, но броят им се уточнява. Знае се, че има ранено момиче.

Сблъсъкът между протестиращи, които искаха да нахлуят в ромската махала и полицаите, стана след края на протеста.

Част от протестиращите, които бяха около 2000, скандираха: "България над всичко". В редиците имаше и групи от други градове, както и рокери.

В ромския квартал 'Кантона", който се охраняваше, беше тъмно, По- голямата част от обитателите не са били в домовете си по време на протеста.

Днес се очаква за четвърти път да бъде организиран протест в Раднево.

От 3 дни миньорският град не е същият. Невинно засичане на пътя в понеделник към 14 ч и скандал между двама шофьори – българин и ром, взриви стари, трупани с години проблеми.

Полицията и прокуратурата избягват да съобщават подробности около инцидента, а информацията кой кого е засякъл на пътя в онзи великденски следобед е противоречива.

Главните действащи лица в екшъна не са в града - трима млади мъже се лекуват в университетската болница на Стара Загора, други 4-ма са в ареста с вече повдигнати обвинения за опит за убийство по хулигански подбуди.

По разказите на местните двамата млади мъже си разменили и удари с юмруци, като никой не казва и кой е ударил първи.

Полицията прибира в ареста 4-ма от нападателите. Освен Стефан и баща му Калчо, зад решетките попадат Антон и Динко. Засега те са задържани за 72 часа. Очаква се днес да бъде внесено искане от прокуратурата за постоянното им задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Време е

преди 7 години

Иде време разделно

84

opps

преди 7 години

Заебвайте нископлатената си отвратителна работа и започвайте частпром...Така няма да храните корумпетата, шимпанзетата и тумбаците! И без това нито здраве ви е подсигурено, нито пенсии а ще си вдигнете доходите поне 3 пъти...

83

Анонимен

преди 7 години

на коя странна е полицията ? не на народа определенно каквито политицити такива и ромите един род са явно щом се пазят самички сме братя българи

fallback