Снимка: архив Reuters
fallback

Тотална забрана за носене на бурки вече искат и в Хасково, и Харманли.

"След промяна в местното законодателство и забраната за носенето на бурки на обществени места в Пазарджик и Стара Загора, тотално забрана за това ще се иска и за Хасково и Харманли", обявиха председателите на общинските организации на ВМРО-БНД Недялка Йорданова и Николай Георгиев, цитирани от "Стандарт".

Oще по темата
Готвят се и предложения, които ще бъдат внесени още на следващите сесии на местните общински съвети, посочи Недялка Георгиева.

В Харманли ще се направи и сондиране на общественото мнение по темата, посочи колегата й Николай Георгиев. И двамата обаче се обявиха за тотална забрана за носенето на бурки, без да има компромисни варианти.

По-рано днес стана ясно, че забрана за бурките се готви и в Шумен. В Пловдив също има внесено искане в общината, предстои публично обсъждане по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

-10

преди 7 години

В България винаги е имало мюсюлмани , но никога бурки, а сега к ,ва е тая мода бе!-----ВМРО и НФСБ я въведоха!

24

Мери

преди 7 години

Не град по град трябва да решава въпроса с буркте и с брадите , а Народното събрание ясно и категорично да реши въпроса със закон!Закона за вероизповеданията да се преразгледат и коригира!

23

от соца беше

преди 7 години

закона на полицаите да носят големи ножици и които видят с чаршаф се реже на място и при втори случаи глоба и пращане в Турция

fallback