Кадър: Reuters
fallback

Общинарите от Пазарджик приеха пълна забрана за носенето на бурки на обществени места.

За предложението гласуваха 39 съветници от всички групи в общинския съвет, а двама от Евророма бяха против.

Oще по темата

Вносител на предложението бе общинският съветник Благо Петров, но то бе входирано от името на пазарджишкия кмет Тодор Попов. За забраната на носенето на бурки се обяви преди време и главният прокурор Сотир Цацаров.

Така, след седмица, бурки няма да се носят не само в обществени и държавни сгради, но и на публични места в града край Марица – паркове, градини, ресторанти, превозни средства.

При първо нарушение глобата ще е 300 лв, а повторно или всяко следващо - 1000 лв.

Забраната обаче не се отнася за личните домове на гражданите, както и за молитвените домове - джамиите.

По време на дебатите в залата бе уточнено, че под аксесоари се приемат всички изделия, които прикриват лицето, включително и пластмасови маски. Така Пазарджик стана първият български град, в който изцяло забраниха носенето на бурки на обществени места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Петко

преди 7 години

В Пазарджик всички магистралки през нощта слагат бурки през деня. Ако се поразходите нощем по пътя Пазарджик - Пловдив ще ги видите без бурки. Викам на една, ама душа, що си се завила с тия черни парцали, човек неможе да те познае през деня ? А тя ми вика дават пари бате ! Неграмотна ромка като всички, нито е чела Коран нито е чула за Ислям. Нощем вдига краката, менем с Бурка на главатаРомската *** е позор за мюсюлманите.Проста държава е България, дава им права и ги развъжда с парите ни

88

коко

преди 7 години

На това му казват : "От пусто в празно!" Никакви глоби ! Има ли ***, който да си е платил глобата ? Полицията да иска проверка на личните документи, отвеждане в РПУ и подвеждане под отговорност за нарушение и грубо демонстриране на неуважение на закона, явно неуважение към обществото, изпълва признаците на умисъл със съзнанието за нарушаване на реда и общественото спокойствие, в груба форма се засягат интересите на обществото и личността ни и упорито не се прекратяват. Ако окажат съпротива на служителите на реда, то има и още членове и алинеи и ЧАК ТОГАВА ще хвърлят бурките, защото не са и

87

Анонимен

преди 7 години

НАЛИ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ДА ГИ НОСЯТ КОЙ ПЛАЩА И ЗАЩО , И С КАКВИ ПАРИ ?! ТЕ СА ЧОВЕЦИТЕ , С КОИТО СИ ИМАМЕ РАБОТА ПО ВЪПРОСА ! И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЗАЛИЧАВАТЕ ХРИСТИЯНСТВОТО В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА , ЧЕ И БОГ НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ , АКО НЕ ПРЕСТАНЕТЕ ! ПОДБУДИТЕ ВИ НЕ СА ОСОБЕНО СЪОБРАЗЕНИ С ВСЕВИШНИЯ И ТОВА СЕ УСЕЩА ЛЕСНО НЕ СТЕ ОТ ВЯРВАЩИТЕ ЩОМ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ НЕКРАСИВИ ДЕЛА ! ЕВРОПА Е ХРИСТИЯНСКА И ВСИЧКИТЕ ВИ "УСИЛИЯ" ДА РАЗРУШИТЕ НАШАТА РЕЛИГИЯ СА НАПРАЗНИ И ГРЕШНИ ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ , ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ !

fallback